Chutney z cukinią i pomidorami
Chutney z cukinią i pomidorem może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1759 kalorii, 21g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 8,53 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 209 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka cebuli, sułtanki, przyprawy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako przyprawa i odbywa się w ok. 3 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szparagi i cukinia placki ze świeżymi pomidorami i imbirem chutney, Gulasz pomidorowo-cukiniowy, oraz Cukinia i pomidor linguine.
Instrukcje
Na bardzo dużą patelnię włożyć ocet, 300 ml wody, cukier i przyprawy.
Podgrzewaj, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie dodaj resztę składników łyżeczką soli.
Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 2 1/2 godziny, aż ciemnieje, gęste i chutney-jak.
Aby wysterylizować słoiki, dokładnie umyć w bardzo gorącej wodzie z mydłem. Spłucz w bardzo gorącej wodzie, a następnie umieść na blasze do pieczenia w piekarniku 140C/fan 120C / gas 1, aż do całkowitego wyschnięcia.
Wlać chutney do wysterylizowanych słoików jeszcze gorących, zamknąć i pozostawić w chłodnym ciemnym miejscu na co najmniej 3 tygodnie przed otwarciem.