Chutney Pomidorowo-Ogórkowy
Chutney pomidorowo-ogórkowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 218 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bazylii, cebuli, Tajskie chiles i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cebula pomidor Czerwony Chutney-Czerwony Chutney dla Idli Dosa-łatwy Chutney s, Chutney pomidorowy, jak zrobić Chutney pomidorowy, oraz Chutney Z Jabłkiem I Ogórkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzej olej roślinny.
Dodać czosnek, chiles i cebula i gotować, mieszając od czasu do czasu, na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj pomidory i curry i gotuj na wolnym ogniu, aż pomidorowa ciecz zacznie gęstnieć, o 10 protokół.
Dodaj miód i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj ogórek i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie chrupiący, o 3 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia i doprawić chutney solą i pieprzem.
Lekko ostudzić. Wymieszać z bazylią, posypać sezamem i podawać.