Chrupki jabłkowe z sosem żurawinowym
Ciasto jabłkowe z sosem żurawinowym wymaga około 1 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 8 osobom. Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 392 kalorie. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Święta Dziękczynienia. 83 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis z Allrecipes wymaga brązowego cukru, sosu żurawinowo-jagodowego, płatków owsianych i mąki cukierniczej. Świetnie sprawdza się jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 36%. Chrupki jabłkowe z sosem żurawinowym, resztki sosu żurawinowego i chrupki jabłkowe oraz chrupki żurawinowo-jabłkowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C (350 stopni F).
Umieść plasterki jabłka w kwadratowym naczyniu do pieczenia o średnicy 8 lub 9 cali.
Sosem żurawinowym rozsmaruj jabłka. W średniej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, brązowy cukier, cynamon i masło, aż uzyskasz kruszonkę.
Posypać jabłkami i sosem żurawinowym, całkowicie przykrywając.
Piec 45 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż jabłka będzie można łatwo przekłuć nożem, a wierzch się zarumieni.