Chrupiący łosoś z Risotto i wolno pieczonymi pomidorami
Chrupiący łosoś z Risotto i wolno pieczonymi pomidorami to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 564 kalorie, 39g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, oliwy z oliwek, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chrupiąca Sałatka z łososia z pieczonymi pomidorami Cherry, Łosoś pieczony z pomidorami koktajlowymi i kuskusem, oraz Łosoś pieczony z pomidorami koktajlowymi i kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować pomidory, pokryj wyłożoną folią blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
3
Umieścić pomidory, pokroić boki w górę, na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 1 1/2 godziny lub do bardzo miękkiej i lekko pomarszczonej, obracając od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Aby przygotować risotto, przynieś bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotuj). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Dodaj por; smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
9
Dodać ryż; gotować 1 1/2 minuty, ciągle mieszając. Wymieszać z winem; gotować 30 sekund lub aż płyn prawie się wchłonie. Wymieszać 1 szklankę bulionu; gotować 3 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Ryż
Wino
10
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 25 minut). Wymieszać z rukolą, pół na pół, serem, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukola
Ser
Pieprz
Bulion
Sól
11
Aby przygotować łososia, podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Umieścić filety, skórki do góry, na patelni; gotować 5 protokół. Obróć filety i gotuj dodatkowe 2 minuty lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Ułóż 3 połówki pomidorów, pokrój boki w górę, w wzór przypominający szprychę w środku każdej z 6 talerzy. Kopiec 2/3 szklanki risotto w środku każdego talerza (pozostawiając około 1 1/2-calowy krawędź pomidorów odkryte). Ułóż filety na risotto.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.