Chrupiący łosoś z Risotto i wolno pieczonymi pomidorami

Chrupiący łosoś z Risotto i wolno pieczonymi pomidorami
Chrupiący łosoś z Risotto i wolno pieczonymi pomidorami to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 564 kalorie, 39g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, oliwy z oliwek, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chrupiąca Sałatka z łososia z pieczonymi pomidorami Cherry, Łosoś pieczony z pomidorami koktajlowymi i kuskusem, oraz Łosoś pieczony z pomidorami koktajlowymi i kuskusem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować pomidory, pokryj wyłożoną folią blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Umieścić pomidory, pokroić boki w górę, na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Skropić 1 łyżką oleju, posypać 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki pieprzu i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Piec w temperaturze 350 przez 1 1/2 godziny lub do bardzo miękkiej i lekko pomarszczonej, obracając od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Aby przygotować risotto, przynieś bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotuj). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodaj por; smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
9
Dodać ryż; gotować 1 1/2 minuty, ciągle mieszając. Wymieszać z winem; gotować 30 sekund lub aż płyn prawie się wchłonie. Wymieszać 1 szklankę bulionu; gotować 3 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
WinoWino
10
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 25 minut). Wymieszać z rukolą, pół na pół, serem, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
SerSer
PieprzPieprz
BulionBulion
SólSól
11
Aby przygotować łososia, podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Łososia posypać 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki tymianku i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
łosośłosoś
TymianekTymianek
SólSól
13
Umieścić filety, skórki do góry, na patelni; gotować 5 protokół. Obróć filety i gotuj dodatkowe 2 minuty lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Ułóż 3 połówki pomidorów, pokrój boki w górę, w wzór przypominający szprychę w środku każdej z 6 talerzy. Kopiec 2/3 szklanki risotto w środku każdego talerza (pozostawiając około 1 1/2-calowy krawędź pomidorów odkryte). Ułóż filety na risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
15
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia98
Magazyn