Chrupiący Biały Chleb
Chrupiący biały chleb wymaga około 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje 13 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. 82 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mleko, sól, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Giant Crusty & Creamy White Beans With Greens, Chrupiący Chleb Serowy, oraz Chrupiący Chleb Francuski dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce do mieszania rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
W dużej misce, połączyć mieszaninę drożdży z mlekiem, masło lub margaryna, 4 szklanki mąki i soli; mieszać aż dobrze połączone.
Dodaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, odwróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Lekko naoliwić dużą miskę do mieszania, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i umieścić w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować na bochenki.
Umieść bochenki w dwóch lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut.
Mgiełkę bochenków z wodą i piec w temperaturze 400 stopni F (200 stopni C) Piekarnik przez 20 do 30 minut lub aż bochenki są złotobrązowe i dno bochenka brzmi puste po naciśnięciu.