Chrupiący bakłażan z pikantnym sosem pomidorowym
Chrupiący bakłażan z pikantnym sosem pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu. Wiele osób robiło ten przepis, a 140 powiedziało, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś sos pomidorowy, parmezan, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki Ratatouille (cukinia i bakłażan) z pikantnym sosem pomidorowym, Bakłażan z pikantnym sosem pomidorowym, oraz Bułeczki z bakłażanem z pikantnym sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Posypać plastry bakłażana odrobiną soli z każdej strony.
Umieścić na blasze do pieczenia i odstawić na 10 minut. Po 10 minutach osuń papierowymi ręcznikami, aby usunąć nagromadzoną wilgoć. W międzyczasie ubić jajka i mleko razem w misce do miksowania; odstawić.
Wymieszać parmezan i kiełki pszenicy aż do równomiernego połączenia; odstawić.
Zanurz suszone plastry bakłażana w jajku, pozwól, aby nadmiar jajka kapał, a następnie wciśnij mieszaninę parmezanu, aż pokryje się z obu stron. Delikatnie otrząśnij nadmiar parmezanu i ułóż plasterki bakłażana na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi plastrami bakłażana.
Piec w nagrzanym piekarniku do miękkości i złoty kolor, 15 do 20 protokół. Podczas gdy plastry bakłażana są pieczenia, gotować i mieszać sos pomidorowy i pieprz cayenne w rondlu na średnim ogniu, aż gorące. Gdy bakłażan jest gotowy, wlać sos na wierzch, i posypać serem mozzarella służyć.