Chrupiące placki ziemniaczane z " rzemieślniczych żydowskich delikatesów w domu

Chrupiące placki ziemniaczane z " rzemieślniczych żydowskich delikatesów w domu może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Na 2,37 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 632 kalorie. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać russet ziemniaki, schmaltz kurczaka, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pastrami Benedykta z " rzemieślniczych żydowskich delikatesów w domu, Marynowana czerwona cebula z " rzemieślniczych żydowskich delikatesów w domu, oraz Sałatka "dietetyczna" Zuke z ' rzemieślniczych żydowskich delikatesów w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce, umieszczając je w lodowatej wodzie, aby nie odbarwiały się. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce.
Włożyć cebulę do sitka o drobnych oczkach i nacisnąć ręką, aż większość płynu zostanie opróżniona. Ziemniaki należy dokładnie osuszyć przy użyciu szpachli do sałatek, ręczników papierowych lub czystego ręcznika kuchennego.
W dużej misce umieścić ziemniaki, cebulę, sól, pieprz i mąkę i dokładnie wymieszać składniki.
Dodać jajko i ponownie wymieszać util jest całkowicie włączone.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać olej i podgrzać do nagrzania. Przetestuj olej, upuszczając niewielką ilość ciasta latke do oleju. Jeśli ciasto bąbelki i frytki natychmiast, olej jest gotowy.
Odmierz 1/3 szklanki ciasta latke i umieść go między rękami, ściskając go, pozwalając, aby większość płynu spłynęła z powrotem do miski. W dłoni, spłaszczyć ciasto na patty i umieścić go delikatnie w gorącym oleju. Aby zminimalizować ryzyko rozprysków, umieść patty na łopatce, a następnie użyj widelca lub noża, aby przesunąć patty z łopatki do oleju. Powtórz proces z jak najwięcej pasztecików, jak można zmieścić się na patelni bez tłoczenia patelni. Gotować, aż spód jest ciemny złoty brąz i chrupiące, o 5 protokół. Aby zapobiec nierównomiernemu smażeniu, latki można obracać o 180 stopni w połowie czasu gotowania.
Flip każdy latke, spłaszczając go z tyłu łopatki, i gotować, aż ciemny złoty brąz i chrupiące na drugiej stronie, o 4 protokół, obracając je nawet brązowieje w połowie czasu gotowania.
Przełożyć na żaroodporny talerz lub blachę do pieczenia wyłożoną podwójną grubością ręczników papierowych. Trzymaj ciepło w piekarniku podczas smażenia dodatkowych partii.
Podawać z sosem jabłkowym lub kwaśną śmietaną, w razie potrzeby. Latkes można trzymać w piekarniku 200 stopni do 30 minut.