Chrupiące placki kukurydziane z sałatką pomidorową
Chrupiące placki kukurydziane z sałatką z pomidorów mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Za $1.45 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 12g białka, oraz 30g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Jeśli masz pod ręką ser mozzarella, koszerną sól i mielony pieprz, kukurydzę w śmietanie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 40%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Chrupiące placki z ciecierzycy z sałatką Tzatziki i pomidorami, Placki kukurydziane z Rukolaną i ciepłą sałatką z pomidorów, oraz Chrupiące Placki Kukurydziane dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W średniej misce wymieszaj mieszankę muffinek kukurydzianych, kukurydzę w śmietanie, jajko i 1/4 szklanki sera mozzarella.
Mieszaj, aż dobrze się połączą.
Podgrzej 1/4 szklanki oleju na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Pracując partiami, wlej czubate łyżki ciasta do gorącego oleju. Gotuj, aż będzie chrupiący i złocistobrązowy, około 2 do 3 minut z każdej strony.
W średniej misce wymieszać 2 łyżki pesto z 1/2 szklanki rozdrobnionego sera, doprawić solą i pieprzem do smaku. Połóż łyżkę pesto i sera na każdym z placków kukurydzianych i posyp połową pomidora.
Przełóż na półmisek i podawaj.