Chrupiące paski kurczaka
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału ? Chrupiące paski kurczaka mogą być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 333 kalorie . Ten przepis jest dla 3 osób. Za 1,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Jeśli masz zamiennik jajek, przyprawioną bułkę tartą, płatki ziemniaczane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Słodkie i lepkie paski kurczaka , Paski kurczaka smażone na powietrzu i Paski Buffalo bez kości .
Instrukcje
Rozpłaszcz kurczaka na plastry o grubości 1,25 cm i pokrój w paski o grubości 2,5 cm. W płytkiej misce wymieszaj płatki ziemniaczane z bułką tartą.
Umieść zamiennik jajka w innej płytkiej misce.
Zanurz kurczaka w zamienniku jajka, a następnie w mieszance ziemniaczanej. Na dużej patelni smaż kurczaka na oleju przez 4-5 minut, aż będzie złocistobrązowy i chrupiący, a soki będą klarowne.