Chrupiące medaliony wieprzowe z kremowym sosem kaparowym
Chrupiące medaliony wieprzowe z kremowym sosem kaparowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 574 kalorii, 46g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, kapary butelkowane, bułka tarta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące Medaliony Wieprzowe Z Kremowym Sosem Kaparowym, Medaliony wieprzowe z sosem oliwkowo-kaparowym, oraz Medaliony wieprzowe z sosem oliwkowo-kaparowym.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki sosu w misce, aż się połączą, a następnie schłodzić, przykryć, aż będą gotowe do użycia.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Pokrój wieprzowinę w poprzek na plastry o grubości 1 1/4 cala (medaliony).
Wymieszać mąkę, sól i pieprz w płytkiej misce.
Ubić razem jajka ze szczyptą soli w innej płytkiej misce i umieścić bułkę tartą w trzeciej płytkiej misce.
Pracując z 1 medalionem na raz, pogłębiaj medaliony w mące, wytrząsając nadmiar i zanurzając w jajku, pozwalając nadmiar kapać, a następnie okruchy okruchów, naciskając, aby pomóc im przylegać. Ułóż wieprzowinę w 1 warstwie na blasze do pieczenia.
Ciepło 1/4 cala oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie medaliony panfry, obracając się raz, aż złoty brąz, 6 do 8 minut w sumie.
Przenieść do czystej blachy do pieczenia i piec w piekarniku, aż termometr włożony poziomo do środka rejestry mięsa 145 do 150 ° F, 6 do 7 minut.
Podawać wieprzowinę z sosem, klinami cytrynowymi i rukolą.