Chrupiące Maliny Gruszkowe
Przepis na chipsy Raspberry Pear Crisp można przygotować w około 40 minut. Za 1,25 dolara za porcję otrzymasz deser dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 406 kalorii. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup lody waniliowe, płatki migdałowe z żurawiną, gruszki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Chrupki gruszkowo-malinowe, Chrupki malinowo-gruszkowe i Chrupki malinowo-gruszkowo-granolowe.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj gruszki, maliny, 1/4 szklanki brązowego cukru i 1/2 łyżeczki cynamonu. Łyżką do natłuszczonej 9-calowej formy. talerz do ciasta.
W małej misce wymieszaj mąkę z pozostałym brązowym cukrem i cynamonem; pokroić w masło, aż mieszanina będzie przypominać grube okruszki. Wymieszaj płatki.
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do momentu, aż nadzienie zacznie się pienić, a polewa będzie złotobrązowa. Schłodzić przez 10 minut.
Podawać z lodami według uznania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Crisp można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.