Chrupiące i delikatne gofry kukurydziane
Crisp 'n' Tender Corn Waffles mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Z tego przepisu wychodzi 8 porcji zawierających 203 kalorie, 7 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 31%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Delikatne chrupiące balsamiczne szparagi sezamowe, tilapia limonkowa z chrupiącą papryczką i delikatne brokuły do smażenia na powietrzu w 10 minut są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść białka w małej misce; pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Połącz mleko, kukurydzę, żółtka i olej; wymieszać z suchymi składnikami tylko do połączenia.
Ubij zarezerwowane białka, aż utworzą się sztywne szczyty; włożyć do ciasta.
Wlać ciasto 1/4 szklanki do nagrzanej gofrownicy; piec według wskazówek producenta na złoty kolor.