Chrupiące fish & chips with mushy peas

Chrupiące fish & chips with mushy peas
Need a pescatariańskie danie główne? Chrupiące fish & chips z mushy groszku może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 414 kalorii. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 99 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka crème fraîche, oliwy z oliwek, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Mushy Peas With Oven Baked Chips, Fish fingers & mushy peas, oraz Wędzone pstrągi z groszkiem.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Ziemniaki obrać i posiekać na grube chipsy, następnie wrzucić do oliwy z oliwek i trochę soli. Ułóż na dużej nieprzywierającej blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut, obracając się w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
3
Lekko tostować chleb, a następnie pulsować krótko w robocie kuchennym dla grubej bułki tartej. Rybę obtoczyć w mące, wytrząsając nadmiar, następnie zanurzyć w jajku, następnie bułce tartej, aby dokładnie obtrzeć. Smażyć rybę z frytkami przez kolejne 20 minut, aż obie będą złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Tuż przed rybą i frytkami gotujemy groszek przez 3-4 minuty, a następnie odcedzamy i masujemy. Wymieszać z crme fraiche i doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia18
Magazyn