Chrupiąca sałatka z kurczakiem
Chrupiąca sałatka z kurczaka może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 188 kalorii, 17g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz chili, miętę, pulchne chilli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 81%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chrupiąca Sałatka Z Kurczakiem, Chrupiąca Sałatka Z Kurczakiem, oraz Chrupiąca Sałatka Z Kurczakiem.
Instrukcje
Do połowy napełnić średni wok lub głęboką patelnię wodą, posypać połową sosu rybnego i doprowadzić do wrzenia. Podgrzać na wolnym ogniu, wrzucić kurczaka do wody i przykryć patelnię pokrywką. Dusić przez 10 minut, aż kurczak jest gotowane przez. Wyjmij kurczaka z wody i pozostaw do ostygnięcia.
W międzyczasie wymieszaj pozostały sos rybny w dużej misce z sokiem z limonki, cukrem, pieprzem i posiekanym chilli. Dodaj kapustę, marchew i cebulę.
Pokroić kurczaka i wrzucić do sałatki z ziołami.
Ponownie wymieszać, przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce na co najmniej 2 godziny (idealna jest noc).
Aby zrobić sos nuoc cham, tłucz czosnek, papryczki chilli i cukier puder na pastę za pomocą tłuczka i moździerza.
Wymieszać w sosie rybnym, occie i 6 łyżek wody. (Będzie przechowywać do 4 dni w lodówce.)
Aby służyć, wrzucić sałatkę, smak i dodać więcej cukru, jeśli chcesz. Rozsypać liście mięty na każdym talerzu, ułożyć sałatkę na wierzchu i posypać orzeszkami ziemnymi.
Podawać z pojedynczymi miseczkami sosu nuoc cham do polania.