Chrupiąca Sałatka Warzywna
Chrupiąca sałatka jarzynowa to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka majonezu, różyczki kalafiora, habanero chiles i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiąca Sałatka Warzywna, Chrupiąca Sałatka z warzywami i brązowym ryżem, oraz Chrupiąca sałatka jarzynowa z Podsmażonym groszkiem i rzodkiewką.
Instrukcje
Aby przygotować sałatkę, umieść ziemniaki w średnim rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 10 minut lub do przetargu.
Odcedzić; spłukać zimną wodą.
Umieść ziemniaki w dużej misce. W średnim rondlu zagotować 4 szklanki wody; dodać kalafior i brokuły. Gotować 1 minutę lub aż chrupiące-przetargu.
Odcedzić; spłukać zimną wodą.
Do ziemniaków dodać mieszankę kalafiora. Używając obieraczki do warzyw, zeskrobuj marchewkę od czubka do łodygi, aby zrobić długie wstążki.
Dodaj marchew do mieszanki ziemniaków, rzucając delikatnie połączyć. Pozostaw korzeń i 1-calową łodygę na burakach; szoruj pędzlem.
Umieścić w średnim rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub do miękkości.
Odcedzić; spłukać zimną wodą.
Drenaż; cool. Odciąć korzenie buraka; zetrzeć Skórki.
Pokroić buraki w plastry o grubości 1/4 cala. Sałatę i liście kapusty układać na przemian na dużym talerzu.
Aby przygotować vinaigrette, połącz tymianek i następne 5 składników (tymianek przez 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu), mieszając trzepaczką.
Dodaj olej, dobrze mieszając, aby połączyć; skropić winegret na sałacie. Łyżka mieszanki ziemniaków na sałacie; wierzch z buraków.
Aby przygotować sos do zanurzania, umieść chiles w przyprawie lub młynku do kawy; proces do drobno zmielonego.
Umieść 1/8 do 1/4 łyżeczki ziemi chile w średniej misce (rezerwa pozostała Ziemia chile do innego użytku).
Dodaj sos koktajlowy i pozostałe składniki, dobrze mieszając, aby połączyć.