Chrupiąca malina ripple terrine
Przepis Chrupiące maliny marszczyć terrine można zrobić w około 25 minut. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 108 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka podwójnej śmietany pot, muszle bezy, złoty cukier caster, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 24%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Chrupiąca malina ripple terrine, Malinowy Tort Ripple, oraz Malinowe Tarty Ripple.
Instrukcje
Rozgnieść 150 g malin, przełożyć przez sito do miski, wyrzucić nasiona i odstawić. Linia 1 litrowy bochenek z folią spożywczą.
Jajka i cukier ubijać w sposób ciągły na misce z ledwo gotującą się wodą, aż do podwojenia objętości i grubości (idealna jest elektryczna trzepaczka).
Wyjąć miskę z ognia. Kontynuuj ubijanie, aż do całkowitego ostygnięcia; cały proces zajmie około 10 minut.
Ubij śmietanę, aż będzie gęsta. Wymieszać jajka z kremem, aż do całkowitego połączenia, a następnie złożyć bezę.
Wylać czystą malinę na mieszankę zygzakiem, a następnie delikatnie wlać do wyłożonej bochenkiem puszki. Zamrozić na minimum 4 godziny i podawać w plasterkach z pozostałymi całymi malinami.