Chrupiąca Kukurydza Karmelowa
Chrupiąca kukurydza karmelowa to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ten hor d ' oeuvre ma 231 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Za 34 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka orzeszków ziemnych, brązowego cukru, ekstraktu wanillanowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 18%. Spróbuj Crunchy Caramel Corn Snack Mix, Słodka I Chrupiąca Kukurydza Karmelowa, oraz Crunchy Caramel Munch Mix dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść popcorn i orzeszki ziemne w dużej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej; odstawić. W innej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej wymieszaj brązowy cukier, masło, syrop kukurydziany i sól. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 30-60 sekund; mieszać. Kuchenka mikrofalowa 1-1 / 2 minuty dłużej.
Dodaj wanilię i sodę oczyszczoną.
Polej mieszanką popcornu. Kuchenka mikrofalowa, odkryta, na wysokości przez 2 minuty, mieszając kilka razy.
Rozłóż na natłuszczonych blachach do pieczenia, aby ostygły. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.