Chrupiąca kaczka z jeżyną, pieczoną perłową cebulą i Izraelskim Cous-Cous

Chrupiąca kaczka z jeżyną, pieczoną perłową cebulą i Izraelskim Cous-Cous
Chrupiąca kaczka z jeżyną, pieczoną perłową cebulą i Izraelskim Cous-Cous może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 906 kalorii, 60g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jeżyn, wody, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś dziki z Cous Cous i prażonymi szparagami, Tunezyjski kurczak (lub ciecierzyca) w sosie jogurtowym Cous Cous & Green Harissa, oraz Letnia sałatka z melona Cous Cous z awokado, winogronami i miętą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. wrzuć cebulę i oliwę z oliwek do średniej miski, aby pokryć. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Przenieś cebulę do obramowanej blachy do pieczenia i piecz, aż końcówki noża łatwo wsuną się i z cebuli, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
W międzyczasie połącz cukier i wodę w małym rondlu o grubym dnie. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Kontynuuj gotować bez mieszania, aż płyn osiągnie Jasny blond karmelowy kolor, 5-8 minut, delikatnie wirując, aby równomiernie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj czerwony ocet winny na raz (mieszanka zagotuje się bardzo szybko). Nadal gotować, aż cukier ponownie rozpuści się, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Dodać wino do patelni i zmniejszyć, aż lekko syropy, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj jeżyny i tymianek i gotuj, aż jeżyny lekko się rozpadną i mieszanka będzie ciemnoczerwona z teksturą jasnego syropu klonowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
8
Dla kaczki: piersi kaczki osuszamy papierowymi ręcznikami i obficie doprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Podgrzać olej rzepakowy w 12-calowej patelni z żeliwa lub stali nierdzewnej o ciężkim dnie na średnim ogniu, aż się połyskuje, o 2 protokół. Delikatnie umieść piersi kaczki w skórce patelni od strony dołu i mocno dociśnij szpatułką, aby zapewnić dobry kontakt między skórą a patelnią. Gotować, aż skóra będzie złoty kolor i chrupiące, 6 do 8 protokół. Używając szczypiec, Odwróć piersi i gotuj na drugiej stronie, aż najgrubsza część piersi zarejestruje 130 stopni na natychmiastowym termometrze odczytu dla medium, o 3 minuty dłużej, lub 140 stopni dla medium-dobrze, o 4 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
10
Przełożyć skórę piersi kaczki do góry na duży talerz, namiot luźno folią i pozostawić na odpoczynek 3-5 minut. W razie potrzeby przepłukać gastrique na małym ogniu. Kaczka pokroić w plasterki i podawać z cous-cous, cebulą i gastrique.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn