Chrupiąca chrupiąca ryba z frytkami
Przepis chrupiące chrupiące ryby i frytki jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest świetnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Na 4,39 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1101 kalorii, 46g białka, oraz 63g tłuszczu. Mieszanka majonezu, tilapii, wody seltzer i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 85% to danie jest super. Spróbuj Chrupiące goujony rybne z chudymi frytkami, Chrupiąca ryba z frytkami, oraz Niskotłuszczowa chrupiąca ryba z frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby rozgrzać.
Używając przystawki do krojenia na robocie kuchennym lub nożu, pokrój ziemniaki na cienkie krążki o grubości około 1/4 cala.
Umieść 1/3 pokrojonych ziemniaków w pojemniku z zimną wodą i rezerwy do innego użycia.
Pozostałe 2/3 ziemniaków umieść w dużej misce z 2 łyżeczkami oleju rzepakowego, solą i pieprzem, do smaku i wrzuć do płaszcza.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Przenieść ziemniaki do blachy do pieczenia i piec przez 10 minut, odwrócić każdy chip i piec przez kolejne 10 minut.
W średnim garnku ogrzać 3 szklanki oleju rzepakowego do 360 stopni F.
W dużej misce połączyć pozostałe suche składniki z wyjątkiem 1/2 szklanki mąki i doprawić solą i pieprzem.
Trzepaczka w wodzie seltzer.
Pozostałą 1/2 szklanki mąki umieścić na talerzu lub naczyniu ciasto i doprawić solą i pieprzem. Tilapię zagrzebać w mące, wytrząsnąć nadmiar, a następnie zanurzyć w cieście. Ostrożnie umieścić poobijaną rybę w gorącym oleju. Pracując partiami, aby nie tłoczyć garnka, smażyć przez 6 minut, aż się zarumienią.
Wyjąć do płyty odpornej na działanie pieca wyłożonej papierowymi ręcznikami lub brązową papierową torbą. Powtórzyć z pozostałymi filetami. Podczas smażenia pozostałych tilapii trzymaj gotowane filety ciepłe w rozgrzanym piekarniku 250 stopni F.
Podawać natychmiast z frytkami i sosem tatarskim na boku.
Połącz wszystkie składniki w małej misce i wymieszać, aż dobrze wymieszane.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.