Chrupiący makaron chiński z bakłażanem i orzeszkami ziemnymi
Przepis chrupiący Chiński makaron z bakłażanem i orzeszkami ziemnymi jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 654 kalorie, 22g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.82 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako danie główne. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sherry, czosnku, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Spróbuj Łatwy Chiński Chrupiący Makaron, Chiński Kurczak Na Wynos Chow Mein Z Chrupiącym Makaronem, oraz Chińskie Gotowane Orzeszki Ziemne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kostki bakłażana w durszlaku.
Dodaj sól i dobrze wrzucić.
Niech bakłażan spuścić przez 15 minut, a następnie opłukać go lekko wodą.
Niech bakłażan spuścić ponownie w durszlaku.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować je przez około 5 minut, aż będą miękkie.
Odcedzić i dobrze spłukać zimną wodą.
Niech makaron spuścić w durszlaku przez co najmniej 10 protokół.
Połączyć sherry ze skrobią kukurydzianą w małej misce.
Dobrze wymieszać i odstawić.
W rondlu połącz ocet winny czerwony, wodę, imbir,cukier, imitację sosu rybnego i cebulę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, włączyć ogień do niskiego i niech mieszaniny gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Na dużej patelni, najlepiej nieprzywierającej, podgrzać 1 1/2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać bakłażan i gotować przez 5 minut, często mieszając.
Dodać czosnek i paprykę i gotować, mieszając od czasu do czasu przez 5 minut więcej lub aż bakłażan zmięknie.
Dodaj zarówno mieszaninę cebuli i octu i mieszanki skrobi kukurydzianej sherry. Gotować od 2 do 3 minut, od czasu do czasu mieszając. Utrzymuj mieszaninę w cieple.
W dużej patelni non-stick ogrzać Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju na średnim ogniu. Kiedy olej zacznie dymić, dodaj makaron, a następnie umieść na nich dwie lub trzy talerze, aby większa powierzchnia była brązowa.
Odstawić makaron na średnim ogniu przez 5 minut. Gdy makaron rozwinęły się złocisto brązową skórkę od spodu usunąć talerze, przekręcić makaron nad łopatką i gotować je 5 minut po drugiej stronie. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
Dodać orzeszki ziemne do mieszaniny bakłażana, i łyżką go na talerzach. Podziel makaron na cztery części i umieść je na wierzchu warzyw i sosu.
Posypać miętą, jeśli chcesz, i podawać.