Chrupiące Paluszki Selera
Chrupiące paluszki selera mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 263 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, Panko bułkę tartą, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kije Selera Dip, Nadziewane Paluszki Selera, oraz Paluszki Selera Waldorf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ogrzać około 1 1/2 cala oleju roślinnego w średnio ciężkim garnku na średnim ogniu do 360 stopni F.
Mąkę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu ubić w płytkiej misce.
Wymieszać 1 łyżkę wody i jajka w oddzielnej płytkiej misce.
W osobnej płytkiej misce umieścić bułkę tartą i pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Wrzucić jedną trzecią selera w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar.
Przełożyć seler do mieszaniny jaj i obrócić widelcem, aby pokryć. Wyciągaj powlekane selery 2 na raz, pozwalając nadmiar jajka kapać.
Umieścić seler w bułce tartej, lekko naciskając seler w bułce tartej, aby upewnić się, że są dobrze pokryte. Ostrożnie wrzucić seler do garnka i smażyć w partiach po 3, obracając od czasu do czasu, aż złoty, 2 do 3 minut.
Przenieś seler do stojaka z drutu lub świeżych ręczników papierowych, aby osuszyć, za pomocą łyżki szczelinowej.
Powtórz proces powlekania i smażenia pozostałymi paluszkami selera. Utrzymuj olej do 360 stopni F między partiami.
Seler posypać solą i podawać natychmiast.