Chrupiąca Sałatka Z Zielonej Fasoli
Chrupiąca Sałatka z zielonej fasoli to bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 11g tłuszczu i w sumie 187 kalorii. Za 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką olej canolan, nasiona sezamu, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Allrecipes. Działa dobrze jako dodatek. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 66%. Spróbuj Chrupiąca Sałatka z zielonej fasoli z żurawiną i migdałami, Sałatka z selera, zielonej fasoli i Tofu z Chile Crisp, oraz Sałatka z zielonej fasoli, koziego sera i zielonych oliwek dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj zieloną fasolkę we wrzącej wodzie, aż będzie chrupiąca, około 4 minut; odcedzić. Zanurz fasolę w misce wypełnionej lodowatą wodą, aby ostygła; odcedź fasolę.
Połącz w misce ocet z czerwonego wina, ocet ryżowy, mielony imbir, nasiona sezamu, olej sezamowy, sos sojowy, czosnek i nasiona sezamu.
Ubij olej rzepakowy do mieszanki octu, aż dokładnie się włączy; dopraw solą i czarnym pieprzem.
Wrzuć zieloną fasolkę, pomidory winogronowe i posiekaną marchewkę do dużej miski.
Skrop dressingiem mieszankę zielonej fasoli; wrzucić do pokrycia.