Chorizo i jajka
Chorizo i jajka mogą być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten przepis służy 2. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 476 kalorii. 773 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis z prostych przepisów wymaga kolendry-opcjonalnie, cebuli opcjonalnie, tortille-Opcjonalnie i do 6 jaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jajka z chrupiącym Chorizo, olejem Chorizo i wędzoną papryką, Chorizo i jajka, oraz Jajka Chorizo Scotch.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek lub tłuszczu z boczku.
Dodać posiekaną cebulę (Opcjonalnie) i gotować, aż zmięknie.
Dodać chorizo i rodzynki: po zmięknięciu przesunąć cebulę na bok patelni i dodać kępki chorizo na patelnię. Użyj drewnianej szpatułki, aby rozbić kawałki kiełbasy.
Mieszać, aż kiełbasa jest gotowane przez, choć niekoniecznie rumiane. Jeśli nie używasz chorizo chude, spuścić nadmiar tłuszczu z patelni przed przystąpieniem.
Jeśli nie używasz chorizo chorizo, możesz najpierw ugotować chorizo, odsączając nadmiar tłuszczu, a następnie wyjąć na talerz, podczas gdy gotujesz cebulę w pozostałym tłuszczu. Zwykle gotujemy z chorizo, więc nadmiar tłuszczu nie stanowi problemu.
Dodaj jajka: rozbij jajka po jednym na raz, na patelnię. Żółtka rozbić i wymieszać z kiełbasą.
Dodać lekką posypkę solą.
Stale mieszaj, aż jajka zaczną się ustawiać, ale nadal są wilgotne.
Podawać natychmiast z boku rozgrzanych tortilli kukurydzianych i kolendry jako dekoracji.