Chorizo & Clam nadziewane muszle makaronu w sosie Cioppino

Chorizo & Clam nadziewane muszle makaronu w sosie Cioppino
Chorizo & Clam nadziewane muszle makaronu w sosie Cioppino to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.8 za porcję. Jedna porcja zawiera 1488 kalorii, 64G białka, oraz 52g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii liście bazylii, krewetki, małże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Nadziewane muszle makaronu z łatwym sosem bolońskim, Nadziewane Muszle Makaronu, oraz Duże Makarony Nadziewane Muszelki.

Instrukcje

1
Przygotować sos
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2
Rozgrzać szklankę oliwy z oliwek w garnku ustawionym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodać czosnek i szalotki, potu aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4
Dodaj koper włoski, marchew & seler; gotować dodatkowe 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
5
Dodaj tymianek i oregano, wraz z czerwoną papryką. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Dodaj pastę pomidorową, często mieszając. Gdy pasta się ugotuje, dodaj 1 szklankę wermutu, odszklając patelnię. Podnieś ciepło do średniej wysokości i kontynuuj gotowanie, aż ciecz zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodaj dodatkową filiżankę wermutu i kontynuuj gotowanie; aż płyn zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
8
Dodaj liście laurowe, puszka pomidorów z płynem, 2 szklanki soku z małży & Worcestershire. Niższe ciepło na wolnym ogniu i przykryć garnek. Gotować, aż sos lekko zgęstnieje, około 30 minut.Wyłącz ogrzewanie i usuń gałęzie ziół i liście laurowe. Za pomocą blendera zanurzeniowego przecier SOS. Powinien być lekko gruby, ale gładki i aksamitny. Doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce przez noc lub do 3 dni.Przygotuj muszle
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko olej 2-quart zapiekanka. Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Dodaj 1 T soli & muszle makaronu. Gotować do al dente, o 12 protokół. Wymieszaj muszle, aby nie sklejały się ze sobą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
11
Odcedzić na durszlak i spłukać zimną wodą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
12
Rozgrzać 2 T oliwy z oliwek w średniej wielkości patelni do smażenia ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Dodać cebulę i gotować kilka chwil.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
14
Dodaj chorizo & małże mieszając, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
15
Wlać do szklanki wermutu i nadal gotować, aż płyn się zmniejszy i patelnia będzie prawie sucha. Doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
16
Wyjmij patelnię z ognia i wrzuć bułkę tartą & sok z małży, mieszając, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
17
Dodać pomidory, - szklanka pietruszki i liści kopru włoskiego, dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
18
Skrop lekką warstwę sosu na dnie naczynia do pieczenia 9x13. Pracując z jedną skorupą na raz, łyżka 1 do 3 T mieszaniny chorizo (w zależności od wielkości muszli) do każdej skorupy umieszczając je w naczyniu do pieczenia podczas pracy. Powinny być dotykane, ale nie szczelnie zapakowane. Gdy naczynie jest wypełnione, skropić dodatkowy sos na muszli, być hojny, ale nie powinny być pływanie w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
19
Piec muszle, aż sos jest bulgotanie & odsłonięte obszary powłoki są po prostu zaczyna się brązowy, o 30 protokół. Odłóż je na bok, luźno przykryte.Przygotuj Cioppino
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
20
Dodaj czerwony ocet winny do pozostałego sosu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Konsystencję sosu wyregulować wodą. Chcesz go bulionu, ale nie wodnisty. Użyj swojego osądu. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
21
Dodaj ryby i krewetki do garnka gotującej się bazy. Cover the pot.To
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
22
Serwować
23
Łyżka kilka nadziewanych muszli do każdej z 4 niskie miski zupy. W dużej patelni z pokrywką, podgrzać Pozostałe 1-szklanki wermutu ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle NadziewaneMuszle Nadziewane
WermutWermut
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
24
Dodaj małże i małże. Cover & cook; potrząsając, aż Skorupiaki otwarte, o 5 protokół. Nieotwarte Skorupiaki należy wyrzucić, resztę podzielić między miski do zupy. Odcedzić pozostałą ciecz do cioppino i podnieść ciepło. Gdy małe pęcherzyki zaczną pojawiać się na krawędziach garnka, wyłącz ciepło, nie pozwól, aby cioppino się zagotowało. Chochla cioppino nad skorupiaków & makaron muszle upewniając się, że obejmują wiele ryb i krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
25
Obficie udekoruj pozostałą pietruszką, bazylią i odrobiną oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
26
Podawać na ciepło.

Składniki

0z grubsza posiekane liście bazylii z grubsza posiekane liście bazyliiz grubsza posiekane liście bazylii z grubsza posiekane liście bazylii2liście laurowe liście lauroweliście laurowe liście laurowe2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tostowa świeżabułka tostowa świeża794papryka habaneropomidory pokrojone w kostkę (28 oz) puszka pomidorów pokrojonych w kostkępomidory pokrojone w kostkę (28 oz) puszka pomidorów pokrojonych w kostkę2marchew, obrana i z grubsza posiekana marchew, obrana i z grubsza posiekanamarchew, obrana i z grubsza posiekana marchew, obrana i z grubsza posiekana1łodygaseler, cut in ¼ seler, cut in ¼ "kości łodygi seler, cut in ¼" kości7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałkiziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałki369papryka habaneropokrojone małże, wypłukane i osuszone (6½ oz) puszki pokrojonych Małży, wypłukane i osuszonepokrojone małże, wypłukane i osuszone (6½ oz) puszki pokrojonych Małży, wypłukane i osuszone113papryka habanerowyleczony Hiszpański chorizo, pokroić w kostkę¼wyleczony Hiszpański chorizo, pokroić w kostkę¼"591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście kopru włoskiego, tylko delikatne liście, posiekaneliście kopru włoskiego, tylko delikatne liście, posiekane1koper włoski, łodygi i liście przycięte, rdzeniowane i plastry krzyżowe koper włoski, łodygi i liście przycięte, rdzeniowane i plastry krzyżowekoper włoski, łodygi i liście przycięte, rdzeniowane i plastry krzyżowe koper włoski, łodygi i liście przycięte, rdzeniowane i plastry krzyżowe454papryka habanerotwarda, mięsista ryba pokrojona na 1” kawałkitwarda, mięsista ryba pokrojona na 1” kawałki3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony12smallsmałże takie jak manila, dobrze wyszorowane małe małże takie jak manila, dobrze wyszorowanemałże takie jak manila, dobrze wyszorowane małe małże takie jak manila, dobrze wyszorowane12małże, szorstkowłose i brodate małże, szorstkowłose i brodatemałże, szorstkowłose i brodate małże, szorstkowłose i brodate1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek, plus więcej na mżawkęoliwa z oliwek, plus więcej na mżawkę1spriggałązka świeżego oregano świeże oreganogałązka świeżego oregano świeże oregano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez grubsza posiekana natka pietruszki włoskiejz grubsza posiekana natka pietruszki włoskiej454papryka habanerosuszone muszle makaronu, wystarczająco duże, aby nadziewaćsuszone muszle makaronu, wystarczająco duże, aby nadziewać1czerwona cebula, pokroić w kostkę czerwona cebula, pokroić w kostkęczerwona cebula, pokroić w kostkę czerwona cebula, pokroić w kostkę1porcja startego parmezanu1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2pomidory roma, sadzone i pokroić w ¼ †roma kości pomidory roma, sadzone i pokroić w ¼â €  kościpomidory roma, sadzone i pokroić w ¼ †roma kości pomidory roma, sadzone i pokroić w ¼â €  kości1porcja startego parmezanusól do makaronu wodasól do makaronu woda41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychsól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku2largesszalotki, grubo posiekane Duże szalotki, grubo posiekaneszalotki, grubo posiekane Duże szalotki, grubo posiekane12largeskrewetki, obrane i pozbawione żyłek krewetki duże, obrane i pozbawione żyłekkrewetki, obrane i pozbawione żyłek krewetki duże, obrane i pozbawione żyłek3gałązkiświeży tymianek gałązki świeży tymianekświeży tymianek gałązki świeży tymianek2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2Spód: okruszki z herbatników grahamolej roślinny, plus więcej do pieczenia naczyńolej roślinny, plus więcej do pieczenia naczyń8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawny biały wermutwytrawny biały wermut2Spód: okruszki z herbatników grahamMarynowana fasolka szparagowaMarynowana fasolka szparagowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokruszone płatki czerwonej papryki, lub do więcej smakupokruszone płatki czerwonej papryki, lub do więcej smaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Rodzaje PotrawSos
Magazyn