Chocolate Swirl Pumpkin Bread
Chocolate Swirl Pumpkin Bread może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej roślinny, jajka, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pumpkin Chocolate Cinnamon Swirl Brioche Bread, Chleb Z Dyni, oraz Chleb Z Dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 9-na-5-calowy patelni bochenek z masłem; odstawić.
Umieść czekoladę w małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki i w kuchence mikrofalowej w odstępach 20-sekundowych, mieszając między nimi, aż stopi się i będzie gładka; odstawić. (Alternatywnie, roztopić czekoladę w małym rondlu na małym ogniu, często mieszając.)
Umieść mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową i sól w średniej misce i ubijaj, aby połączyć i napowietrzyć; odstawić.
Umieść cukier i olej w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na średniej prędkości, aż dobrze się połączą (będzie wyglądać jak mokry piasek), około 1 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła.Włącz mikser do średniej prędkości i dodać jajka 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Zmniejszyć prędkość do niskiej, dodać dynię i wanilię, i mieszać aż tylko połączone, o 30 sekund. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła.Powrót miksera do niskiej prędkości, powoli dodać zarezerwowaną mieszaninę mąki, i wymieszać, aż tylko połączone, około 2 minut w sumie.
Wyjąć miskę z miksera i rozpuścić roztopioną czekoladę równomiernie na cieście. Za pomocą gumowej szpatułki, złóż czekoladę do ciasta, aż po prostu zawirowało w, upewniając się, aby zeskrobać dno miski z każdym pociągnięciem, łącznie około 5 uderzeń. (Uważaj, aby nie w pełni włączyć czekoladę do ciasta.)
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i rozprowadzić na równą warstwę.
Piec, aż chleb jest rumiane na górze i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty (test kilka miejsc, bo może trafić w kieszeni czekolady), o 60 do 70 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na patelni na stojaku z drutu przez 10 minut.
Wyjmij chleb z patelni i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu przez co najmniej 20 minut przed krojeniem.