Chocolate Pot de Creme Brulee
Chocolate Pot de Creme Brulee może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.3 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 551 kalorii, 6G białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz natychmiastowe espresso w proszku, cukier, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 52 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Chocolate Creme Brulee, oraz Czekoladowy Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Ułóż 6 (6-uncji) ramekinów na patelni.
Umieść posiekaną czekoladę w misce. W ciężkim średnim rondlu połącz śmietanę i natychmiastowy proszek espresso i prawie gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Gorącą śmietanę polać czekoladą. Odstawić na 1 minutę. Za pomocą trzepaczki łącz składniki, aż czekolada całkowicie się rozpuści i mieszanina będzie gładka. (Można również podgrzać krem w kuchence mikrofalowej, aż prawie się zagotuje.
Polać czekoladą i espresso w proszku.
Odstawić 2 minuty, a następnie ubijać, aby połączyć.)
W dużej misce ubić żółtka, skórkę pomarańczową i cukier. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę czekolady i mieszaj, aż składniki zostaną włączone.
Podziel krem równo między kubki za pomocą 4-uncji chochli lub 6-uncji chochli. Używając mokrego ręcznika papierowego, w razie potrzeby oczyść boki ramekinów.
Wlać tyle gorącej wody do patelni, aby dostać się do połowy boków filiżanek. (Można również umieścić ramekiny w patelni do pieczenia, umieścić patelnię w piekarniku i wlać wodę do patelni, w połowie boków ramekinów.)
Piec kremy, aż po prostu ustawić wokół krawędzi, ale nadal miękkie w środku, 35 do 40 protokół. Ostrożnie wyjąć ramekiny z wody. Przechowywać w lodówce, odkryte, aż ostygnie.
Posypać 1 do 2 łyżeczek cukru równomiernie na każdym kremie. Podnieś ramekin i delikatnie obracaj cukrem, aby równomiernie rozprowadzić. Pracując z 1 pot de creme na raz, przytrzymaj palnik tak, aby płomień znajdował się 2 cale nad powierzchnią. Zaczynając od środka i pracując kolistym ruchem, podgrzewaj cukier, aż się roztopi i karmelizuje.
Uwaga kucharza: Możesz spróbować różnych czekoladek lub kombinacji 2 lub więcej. Mleczna czekolada dodaje do mieszanki łagodnej słodyczy, podczas gdy słodko-gorzka czekolada dodaje bogatej złożoności. Uważam, że dzieci (i dziecko w niektórych dorosłych) domagają się mlecznej czekolady, a wielu dorosłych uwielbia półsłodkie lub słodko-gorzkie. Naprzemiennie baw się smakami. Zamień proszek espresso na odrobinę likieru malinowego, takiego jak Chambord lub Framboise, aby uzyskać owocowe wykończenie. Eksperymentuj i znajdź to, co kochasz-to zabawa!
Palniki z gazem propanowym są wysoce łatwopalne i powinny być trzymane z dala od ciepła, otwartego ognia i długotrwałej ekspozycji na światło słoneczne. Należy je stosować wyłącznie w dobrze wentylowanych pomieszczeniach. Podczas zapalania palnika z gazem propanowym umieść palnik na płaskiej, stabilnej powierzchni, zwróconej od siebie. Zapal zapałkę lub zapalniczkę, a następnie otwórz zawór gazu. Zapal gaz i zdmuchnij zapałkę. Zawsze wyłącz zawór palnika, aby" ścisnąć palec " po zakończeniu używania palnika. Dzieci nigdy nie powinny używać palnika na gaz propanowy bez nadzoru osoby dorosłej.