Chocolate Pot de Creme Brulee

Chocolate Pot de Creme Brulee
Chocolate Pot de Creme Brulee może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.3 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 551 kalorii, 6G białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz natychmiastowe espresso w proszku, cukier, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 52 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Chocolate Creme Brulee, oraz Czekoladowy Crème Brûlée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Ułóż 6 (6-uncji) ramekinów na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Umieść posiekaną czekoladę w misce. W ciężkim średnim rondlu połącz śmietanę i natychmiastowy proszek espresso i prawie gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Gorącą śmietanę polać czekoladą. Odstawić na 1 minutę. Za pomocą trzepaczki łącz składniki, aż czekolada całkowicie się rozpuści i mieszanina będzie gładka. (Można również podgrzać krem w kuchence mikrofalowej, aż prawie się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Polać czekoladą i espresso w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
5
Odstawić 2 minuty, a następnie ubijać, aby połączyć.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
W dużej misce ubić żółtka, skórkę pomarańczową i cukier. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę czekolady i mieszaj, aż składniki zostaną włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Podziel krem równo między kubki za pomocą 4-uncji chochli lub 6-uncji chochli. Używając mokrego ręcznika papierowego, w razie potrzeby oczyść boki ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
ChochlaChochla
8
Wlać tyle gorącej wody do patelni, aby dostać się do połowy boków filiżanek. (Można również umieścić ramekiny w patelni do pieczenia, umieścić patelnię w piekarniku i wlać wodę do patelni, w połowie boków ramekinów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
9
Piec kremy, aż po prostu ustawić wokół krawędzi, ale nadal miękkie w środku, 35 do 40 protokół. Ostrożnie wyjąć ramekiny z wody. Przechowywać w lodówce, odkryte, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Posypać 1 do 2 łyżeczek cukru równomiernie na każdym kremie. Podnieś ramekin i delikatnie obracaj cukrem, aby równomiernie rozprowadzić. Pracując z 1 pot de creme na raz, przytrzymaj palnik tak, aby płomień znajdował się 2 cale nad powierzchnią. Zaczynając od środka i pracując kolistym ruchem, podgrzewaj cukier, aż się roztopi i karmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Uwaga kucharza: Możesz spróbować różnych czekoladek lub kombinacji 2 lub więcej. Mleczna czekolada dodaje do mieszanki łagodnej słodyczy, podczas gdy słodko-gorzka czekolada dodaje bogatej złożoności. Uważam, że dzieci (i dziecko w niektórych dorosłych) domagają się mlecznej czekolady, a wielu dorosłych uwielbia półsłodkie lub słodko-gorzkie. Naprzemiennie baw się smakami. Zamień proszek espresso na odrobinę likieru malinowego, takiego jak Chambord lub Framboise, aby uzyskać owocowe wykończenie. Eksperymentuj i znajdź to, co kochasz-to zabawa!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
ChambordChambord
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
12
Palniki z gazem propanowym są wysoce łatwopalne i powinny być trzymane z dala od ciepła, otwartego ognia i długotrwałej ekspozycji na światło słoneczne. Należy je stosować wyłącznie w dobrze wentylowanych pomieszczeniach. Podczas zapalania palnika z gazem propanowym umieść palnik na płaskiej, stabilnej powierzchni, zwróconej od siebie. Zapal zapałkę lub zapalniczkę, a następnie otwórz zawór gazu. Zapal gaz i zdmuchnij zapałkę. Zawsze wyłącz zawór palnika, aby" ścisnąć palec " po zakończeniu używania palnika. Dzieci nigdy nie powinny używać palnika na gaz propanowy bez nadzoru osoby dorosłej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 52 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn