Chocolate Pot de Creme Brulee

Chocolate Pot de Creme Brulee
Chocolate Pot de Creme Brulee może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.3 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 551 kalorii, 6G białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz natychmiastowe espresso w proszku, cukier, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 52 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Chocolate Creme Brulee, oraz Czekoladowy Crème Brûlée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Ułóż 6 (6-uncji) ramekinów na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść posiekaną czekoladę w misce. W ciężkim średnim rondlu połącz śmietanę i natychmiastowy proszek espresso i prawie gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Gorącą śmietanę polać czekoladą. Odstawić na 1 minutę. Za pomocą trzepaczki łącz składniki, aż czekolada całkowicie się rozpuści i mieszanina będzie gładka. (Można również podgrzać krem w kuchence mikrofalowej, aż prawie się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Polać czekoladą i espresso w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
5
Odstawić 2 minuty, a następnie ubijać, aby połączyć.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
W dużej misce ubić żółtka, skórkę pomarańczową i cukier. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę czekolady i mieszaj, aż składniki zostaną włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Podziel krem równo między kubki za pomocą 4-uncji chochli lub 6-uncji chochli. Używając mokrego ręcznika papierowego, w razie potrzeby oczyść boki ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
ChochlaChochla
8
Wlać tyle gorącej wody do patelni, aby dostać się do połowy boków filiżanek. (Można również umieścić ramekiny w patelni do pieczenia, umieścić patelnię w piekarniku i wlać wodę do patelni, w połowie boków ramekinów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Piec kremy, aż po prostu ustawić wokół krawędzi, ale nadal miękkie w środku, 35 do 40 protokół. Ostrożnie wyjąć ramekiny z wody. Przechowywać w lodówce, odkryte, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Posypać 1 do 2 łyżeczek cukru równomiernie na każdym kremie. Podnieś ramekin i delikatnie obracaj cukrem, aby równomiernie rozprowadzić. Pracując z 1 pot de creme na raz, przytrzymaj palnik tak, aby płomień znajdował się 2 cale nad powierzchnią. Zaczynając od środka i pracując kolistym ruchem, podgrzewaj cukier, aż się roztopi i karmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Uwaga kucharza: Możesz spróbować różnych czekoladek lub kombinacji 2 lub więcej. Mleczna czekolada dodaje do mieszanki łagodnej słodyczy, podczas gdy słodko-gorzka czekolada dodaje bogatej złożoności. Uważam, że dzieci (i dziecko w niektórych dorosłych) domagają się mlecznej czekolady, a wielu dorosłych uwielbia półsłodkie lub słodko-gorzkie. Naprzemiennie baw się smakami. Zamień proszek espresso na odrobinę likieru malinowego, takiego jak Chambord lub Framboise, aby uzyskać owocowe wykończenie. Eksperymentuj i znajdź to, co kochasz-to zabawa!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
ChambordChambord
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
12
Palniki z gazem propanowym są wysoce łatwopalne i powinny być trzymane z dala od ciepła, otwartego ognia i długotrwałej ekspozycji na światło słoneczne. Należy je stosować wyłącznie w dobrze wentylowanych pomieszczeniach. Podczas zapalania palnika z gazem propanowym umieść palnik na płaskiej, stabilnej powierzchni, zwróconej od siebie. Zapal zapałkę lub zapalniczkę, a następnie otwórz zawór gazu. Zapal gaz i zdmuchnij zapałkę. Zawsze wyłącz zawór palnika, aby" ścisnąć palec " po zakończeniu używania palnika. Dzieci nigdy nie powinny używać palnika na gaz propanowy bez nadzoru osoby dorosłej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 52 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn