Chmurka cytrynowa z kompot truskawkowo-miętowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj cytryny z kompot truskawkowo-miętowy. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 167 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szczyptę soli, białka, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chmurka cytrynowa z kompot truskawkowo-miętowy, Tarta Cytrynowa Z Kompot Truskawkowo-Rabarbarowym, oraz Tarta cytrynowa z kompot rabarbarowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować chmurę, Rozgrzej piekarnik do 35
Lekko posmarować 1 1/2-quart sufl dish with cooking spray.
Posypać 2 łyżkami cukru, wytrząsając nadmiar.
Umieść naczynie na blasze do pieczenia.
Połącz 1/2 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej w średnim rondlu, mieszając trzepaczką. Wymieszaj skórkę z cytryny, sok i żółtka.
Umieść na średnim ogniu; gotować przez 3 minuty lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; natychmiast zeskrobać mieszaninę do szklanej miski. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Umieścić białka i sól w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością 30 sekund lub do spienienia. Zwiększ prędkość miksera do wysokiej. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając tylko do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę żółtek; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka do przygotowanego naczynia.
Piec w 350 przez 25 minut lub aż nadmuchane i lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika i schłodzić do temperatury pokojowej na stojaku z drutu. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować kompot, połączyć truskawki, 2 łyżki cukru i mięty; wymieszać delikatnie. Kryj się i wyluzuj.
Podawać z cytrynową chmurką.