Chlebek Pita
Chlebek Pita wymaga około 3 godziny i 15 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 883 kalorie, 29g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka ciepłej wody, soli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wyznanie # 14: znałem je tylko po "kieszonkowym chlebie" ... chlebek Pita, Sałatka z chlebkiem Pita i groszkiem, oraz Sałatka Z Pieczywa Pita.
Instrukcje
W misce wytrzymałego miksera elektrycznego wyposażonego w hak do ciasta, połączyć drożdże, cukier i ciepłą wodę; wymieszać, aby wymieszać.
Pozostawić drożdże do spienienia, około 5 do 10 minut.
Dodaj mąkę, trochę na raz, mieszając z najniższą prędkością, aż cała mąka zostanie włączona i ciasto zbierze się w kulkę; powinno to zająć około 4 minut.
Ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne.
Ciasto przełożyć do lekko naoliwionej miski, obrócić do pokrycia i przykryć folią. Pozostawić do wyrośnięcia aż do podwójnego rozmiaru, około 1 1/2 godziny.
Umieść duży kamień do pizzy na dolnej półce piekarnika, Rozgrzej piekarnik (i kamień) do 500 stopni F.
Punch ciasto w dół, podzielić go na 8 sztuk, i zebrać każdy kawałek w piłkę; zachowując wszystkie z nich lekko mąki i pokryte podczas pracy. Pozostaw kulki ciasta na spoczynek, przykryte, przez 15 minut, aby były łatwiejsze do rozwałkowania.
Używając wałka do ciasta, zwiń każdą kulkę ciasta w okrąg o średnicy około 8 cali i grubości 1/4 cala. Upewnij się, że okrąg jest całkowicie gładki, bez zagnieceń lub szwów w cieście, co może zapobiec prawidłowym nadmuchiwaniu pitas. Przykryj dyski podczas ich rozwijania,ale nie układaj ich w stos. Na rozgrzanym kamieniu do pizzy kładziemy po 2 rund pita i pieczemy przez 3-4 minuty, aż chleb spuchnie jak balon i będzie bladozłoty. Patrz uważnie; szybko pieką.
Wyjmij chleb z piekarnika i umieść na stojaku, aby ostygł przez 5 minut; będą naturalnie spuszczać powietrze, pozostawiając kieszeń na środku. Zawiń pitas w duży ręcznik kuchenny, aby zachować je miękkie.