Chleb Żytni Kminkowy
Chleb żytni kminkowy jest Wegetariańskie chleb. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mąkę, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Maszyna Do Chleba Chleb Ziemniaczano-Kminkowy.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki wody.
Dodać melasę, masło, kminek, sól i pozostałą wodę; dobrze wymieszać.
Mąki połączyć; dodać 3 filiżanki do ciasta. Beat until smooth.
Dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować twarde ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, 6-8 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Dziurkować ciasto w dół; kształtować w okrągły bochenek.
Umieścić na wysmarowanej blasze do pieczenia. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.