Pikantny chleb grzybowy
Savory Mushroom Bread to chleb na 32 osoby. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 95 kalorii . Za 18 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga aktywnych drożdży, jogurtu, mąki i soli. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Pikantne grzanki z radicchio i prosciutto polane słodkim syropowym sosem Sapa ,Pikantne, wolno pieczone pomidory z filetem z anchois oraz papryką, marchewką i pomidorami Upma (pyszna owsianka z semoliny) .
Instrukcje
Rozpuść masło na dużej patelni.
Dodaj pieczarki i cebulę; smaż, aż będą miękkie.
Dodaj sos sojowy; gotuj i mieszaj jeszcze 2 minuty. Ostudź do temperatury pokojowej.
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj jogurt, miód, sól, mieszankę grzybową i 2-1/2 szklanki mąki. Ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby uzyskać miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Przenieś na posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Podziel ciasto na pół i uformuj bochenki.
Umieść w dwóch natłuszczonych foremkach do chleba o wymiarach 9 x 5 cali. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 400° przez 20–25 minut lub do uzyskania złotego koloru.