Chleb Śliwkowy Z Cukinią
Chleb śliwkowy z cukinią to bezmleczne i wegetariańskie chleb. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 180 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 97 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Mieszanka proszku do pieczenia, mąki, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 42%. Podobne przepisy to Podsmażona Cukinia Z Pomidorami Śliwkowymi, Chleb Z Budyniem Śliwkowym, oraz Chleb Bananowy Śliwkowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Linia 2 patelnie do chleba z pergaminem lub sprayu sprayu do gotowania.
Ubić cukinię, olej, 1 szklankę białego cukru, brązowy cukier, jajka i ekstrakt waniliowy razem w misce, aż do dobrze wymieszanego.
W osobnej misce wymieszać mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, sodę oczyszczoną, sól, 1 łyżeczkę cynamonu i proszek do pieczenia. Stopniowo mieszać mieszaninę mąki do mieszaniny cukinii, aż ciasto jest po prostu połączone; złożyć w śliwki.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Wymieszać 1 łyżkę białego cukru i 1 łyżeczkę cynamonu razem w małej misce; posypać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.