Chleb Z Rodzynkami-Miodowo-Mleczny
Rodzynkowo-miodowy chleb mleczny może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłe mleko, żółtka jaj, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chleb Milk & Honey, Szybki Chleb Miodowo-Rodzynkowy, oraz Chleb pszenny z mlekiem i miodem.
Instrukcje
Połączyć mleko, 1 łyżka miodu i drożdże w dużej misce, mieszając trzepaczką; odstawić 5 minut. Wymieszać pozostałe 3 łyżki miodu i żółtka.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 3 szklanki mąki, rodzynki i sól w dużej misce.
Dodaj mieszaninę mleka, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 75 minut lub do podwojenia wielkości. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Uformuj ciasto w (9 x 4 cale) owal; umieść ciasto Owalne na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia 55 minut lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Piec w 350 przez 30 minut lub aż rumiane i bochenek brzmi puste po dotknięciu. Schłodzić na stojaku z drutu 20 minut przed krojeniem.