Chleb Z Orzechami Pomarańczowymi

Chleb Z Orzechami Pomarańczowymi
Chleb z orzechami pomarańczowymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji chleba. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 805 kalorii. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.09 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Polewą Maślaną Pomarańczową, Wilgotny Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Pomarańczową Glazurą, oraz Chleb żurawinowy pomarańczowy z jasnopomarańczową polewą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar 3 do 4 mini patelni bochenkowych (5x3 cale każda).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Skórkę i sok pomarańczowy; odstawić 1 łyżkę stołową Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
3
Wlać sok pomarańczowy do jednej filiżanki miarki, dodać wrzącą wodę, aby napełnić jedną filiżankę miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
4
Wlać mieszaninę soku do miski i dodać stopione skrócenie, wanilię, jajko, mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier, startą skórkę pomarańczową i posiekane orzechy. Dobrze wymieszać i wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SkracanieSkracanie
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SokSok
CukierCukier
OrzechyOrzechy
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut lub aż wykałaczka wyjdzie czysta i chleb jest ładnie rumiany.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje3
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn