Chleb Z Dynią Quinoa

Chleb Z Dynią Quinoa
Dyniowy chleb Quinoa jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 706 kalorii, 11g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz zmielony cynamon, quinoa, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chleb Quinoa Z Dyni Chocolate Chip, Quinoa + Mąka Migdałowa Chleb Z Dyni, oraz Budyń z dyni z dodatkiem cynamonowo-cukrowej komosy ryżowej.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 9x5-calowy bochenek patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Dynię, brązowy cukier, biały cukier, olej rzepakowy i jajka ubić razem w misce na gładką masę. Mąkę, cynamon, gałkę muszkatołową, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól, ziele angielskie i goździki przesiać razem w osobnej misce. Wymieszać mieszaninę mąki, trochę na raz, do mieszaniny dyni, aż ciasto jest gładka; krotnie w quinoa, orzechy włoskie, i żurawiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żurawinażurawina
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
DyniaDynia
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać ciasto do przygotowanej patelni bochenkowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wierzch bochenka wróci po delikatnym dotknięciu, 50 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn