Chleb Truskawkowo-Orzechowy
Chleb z orzechami truskawkowymi może być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 44 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz truskawki, olej roślinny, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Eggless Strawberry Bread-wegański chleb truskawkowy, Listwy mocujące daty i nakrętki, oraz Batoniki do żucia z owocami i orzechami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj 2 patelnie bochenkowe 9x5 cali.
Mąkę, sodę oczyszczoną, sól, zmielony cynamon i cukier przesiać do dużej miski. Zrób studnię w środku. Ubić razem jajka i olej i wlać je do studni. Wymieszać wystarczająco, aby zwilżyć składniki. Wchodzisz w truskawki i orzechy.
Wlać mieszaninę do przygotowanych patelni; napełnij pojemniki nie więcej niż do połowy pełne.
Piec w nagrzanym piekarniku około 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 20 do 30 minut przed wyjęciem z patelni. Przenieś do stojaka, aby całkowicie ostygnąć przed krojeniem.