Chleb sodowy z rodzynkami nasączonymi Porto

Chleb sodowy z rodzynkami nasączonymi Porto
Chleb sodowy z rodzynkami nasączonymi Porto może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, masło, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami nasączonymi Brandy, Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami, oraz Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
2
Umieść port i rodzynki w naczyniu do mikrofalówki i kuchenki mikrofalowej na wysokiej przez 1 minutę; wyjąć z kuchenki mikrofalowej i wymieszać, następnie kuchenka mikrofalowa do gotowania na parze, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
3
Wyjmij z kuchenki mikrofalowej i pozostaw na blacie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
4
W dużej misce ubić razem mąkę, cukier, sól i sodę oczyszczoną. Za pomocą palców wymieszać 5 łyżek masła do mieszanki mąki, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. W średniej misce ubić jajko i maślankę do uzyskania jednorodności. Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki i dodać mieszaninę maślanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Odcedzić rodzynki i dobrze dodać. Używając drewnianej łyżki, mieszaj, aż uformuje się mokre ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Ciasto wyłożyć na posypaną mąką powierzchnię i zagniatać przez dwie minuty. Uformuj ciasto na 10-calową rundę. Blachę do pieczenia posmarować pozostałym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
7
Ułożyć na blasze do pieczenia i obsypać mąką, a następnie ostrym nożem lub ząbkowanym nożem do chleba, na wierzch bochenka ułożyć "X".
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
Nóż Do ChlebaNóż Do Chleba
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
8
Piec, aż soda chleb jest brązowy i gotowane przez, o 25 protokół. Odstawić na co najmniej 5 minut przed krojeniem i podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn