Chleb Smażony Navajo
Chleb Navajo Fry wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 osobom. Za 1,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka, 30 g tłuszczu i łącznie 498 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup tłuszcz piekarski, paprykę, papryczki chili i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy to Navajo Fry Bread autorstwa Mommie Cooks, Mom's Navajo Tacos i Indian Fry Bread oraz Mom's Navajo Tacos i Indian Fry Bread.
Instrukcje
Wymieszaj suche składniki; pokroić w tłuszcz jak w przypadku ciasta.
Stopniowo dodawaj wodę, mieszając, aż uformuje się zwarta kula. Podziel na 12 kulek; odstawić pod przykryciem na 10 minut.
Rzuć każdą kulkę na 6 cali. koło.
Wytnij otwór o średnicy 1/2 cala w środku każdego okręgu.
Podgrzej 1 cal oleju w holenderskim piekarniku do 400°. Wsuń każde kółko do oleju; smaż z każdej strony przez 1 minutę lub do momentu, aż będą puszyste i złociste.
Odpływ; podawać na ciepło z masłem, miodem i świeżym sokiem z cytryny.
Aby przygotować taco, ugotuj wołowinę, cebulę i przyprawy na średnim ogniu, aż przestaną być różowe; odpływ. Wymieszaj fasolę; gotować 5 minut.
Usmaż chleb na blasze do pieczenia; posmaruj każdy chleb 1/2 szklanki mieszanki taco.
Piec w temperaturze 350° aż do rozpuszczenia sera.
Podawać z sałatą, pomidorem i salsą.