Chleb Sezamowo-Anyżowy
Chleb sezamowo-anyżowy wymaga około 2 godzin i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 214 kalorii. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka ciasta na pizzę, nasion sezamu, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 9%, to danie można ulepszyć. Podobne przepisy obejmują stopiony sezam anyżowy, anyżowe ciasteczka sezamowe i anyżowy chleb dyniowy.
Instrukcje
Połącz ciasto na pizzę, oliwę z oliwek, roztopione masło, cukier, nasiona sezamu, nasiona anyżu i wodę z kwiatu pomarańczy w robocie kuchennym; pulsować, aż składniki się połączą i ciasto zgromadzi się wokół ostrza. Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym i lekko natłuść pergamin olejem. Z ciasta uformuj kulę i rozwałkowuj na 6-calowym dysku na pergaminie. Przykryj dużą miską; pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż będzie przewiewne i rozłożyć na płaski okrąg, 1 godzinę, 30 minut do 2 godzin.
Włóż odwróconą blachę do pieczenia do piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F.
Wyjmij miskę z ciasta; Blachę z ciastem połóż na rozgrzanej blasze do piekarnika i piecz na złoty kolor, około 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż chleb po stuknięciu wyda głuchy dźwięk, jeszcze 15 do 20 minut.
Przed pokrojeniem odczekaj, aż lekko ostygnie.
Zdjęcie: Christina Holmes