Chowder kukurydziany z knedlami
Chowder kukurydziany z kluskami to wegetariańskie danie główne typu lakto ovo. Jedna porcja zawiera 610 kalorii, 15 g białka i 29 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,15 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, sera cheddar, mleka i papryczki chipotle w sosie adobo. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 54%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak knedle z kukurydzą, cebulką i cotija w bulionie z kukurydzy kokosowej, zupa kukurydziana z żółtego groszku ze słodką kukurydzą i chili z knedlami kukurydzianymi.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Dodać bulion, kukurydzę, ziemniaki, śmietanę, paprykę chipotle i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 3-5 minut.
Na knedle w małej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj mleko i ser, aż zwilżą. Nakładać łyżkami na gotującą się zupę zupy.
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w środek kluski będzie czysta (nie podnoś pokrywy podczas gotowania).
Polecane wino: Chardonnay, Napój Alkoholowy, 1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Riesling, Puszka Brzoskwiń, Odsączonych, Typ Elementu Menu
Zupa kukurydziana w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, napojem alkoholowym i białym winem. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.