Chleb Sezamowo-Anyżowy

Chleb Sezamowo-Anyżowy
Chleb sezamowo-anyżowy wymaga około 2 godzin i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 214 kalorii. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka ciasta na pizzę, nasion sezamu, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 9%, to danie można ulepszyć. Podobne przepisy obejmują stopiony sezam anyżowy, anyżowe ciasteczka sezamowe i anyżowy chleb dyniowy.

Instrukcje

1
Połącz ciasto na pizzę, oliwę z oliwek, roztopione masło, cukier, nasiona sezamu, nasiona anyżu i wodę z kwiatu pomarańczy w robocie kuchennym; pulsować, aż składniki się połączą i ciasto zgromadzi się wokół ostrza. Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym i lekko natłuść pergamin olejem. Z ciasta uformuj kulę i rozwałkowuj na 6-calowym dysku na pergaminie. Przykryj dużą miską; pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż będzie przewiewne i rozłożyć na płaski okrąg, 1 godzinę, 30 minut do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Plus Więcej Za PergaminPlus Więcej Za Pergamin
1 Funt Przygotowanego Ciasta Na Pizzę, W Temperaturze Pokojowej, Podzielonego Na Kawałki1 Funt Przygotowanego Ciasta Na Pizzę, W Temperaturze Pokojowej, Podzielonego Na Kawałki
Przygotowane Ciasto Na Pizzę, W Temperaturze Pokojowej, Podzielone Na KawałkiPrzygotowane Ciasto Na Pizzę, W Temperaturze Pokojowej, Podzielone Na Kawałki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Włóż odwróconą blachę do pieczenia do piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Wyjmij miskę z ciasta; Blachę z ciastem połóż na rozgrzanej blasze do piekarnika i piecz na złoty kolor, około 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż chleb po stuknięciu wyda głuchy dźwięk, jeszcze 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przed pokrojeniem odczekaj, aż lekko ostygnie.
5
Zdjęcie: Christina Holmes
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn