Chleb Pumpernikielowy Żytni
Żytni chleb Pumpernikielowy wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bardzo aktywne drożdże, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Kawior na Pumperniklu z kwaśną śmietaną.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki wymieszać w misce miksera elektrycznego o dużej wytrzymałości.
Do mieszanki drożdży dodać kawę i kolejne 4 składniki.
Dodaj 2 łyżki brązowienia i sos przyprawowy i 1 filiżanka kwaśny Starter do ciasta; wymieszać z mocowaniem do ciasta na haku przy średniej prędkości z mieszadłem o dużej wytrzymałości 5 minut.
Obróć ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; kształt ciasta w 9-x 5-calowy Owalny Bochenek.
Umieścić na pergaminie wyłożonym papierem do pieczenia; płaszcz lekko sprayem do gotowania i luźno przykryć folią. Wyłącz piekarnik i umieść Bochenek w piekarniku.
Odstawić 30 minut lub aż Bochenek podwoi się luzem.
Wyjąć bochenek z piekarnika.
Wyjąć i wyrzucić folię. Rozgrzej piekarnik do 37
Pieczemy chleb przez 30 do 35 minut.
Wyjąć z piekarnika i posmarować roztopionym masłem. Cool on wire rack.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy sosu kuchennego.