Chleb Pszenny Miodowy IV
Chleb Pszenny Miodowy IV może być właśnie wegetariańskim przepisem lakto ovo, którego szukałeś. Za 36 centów za porcję otrzymasz chleb na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 312 kalorii . 21 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, zagotowane mleko, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 89% wyniku , co jest niesamowitym wynikiem. Podobne przepisy to Chleb pełnoziarnisty w miodzie: krakingowa pszenica ,Bezmleczny chleb pszenny miodowy do wypieku chleba i Chleb pełnoziarnisty w miodzie .
Instrukcje
Podgrzej mleko w małym rondlu, aż zaczną pojawiać się bąbelki, a następnie zdejmij z ognia.
Wymieszaj olej roślinny, miód i sól; ostudzić, aż będzie letnie. Rozgrzej wolnowar o pojemności 3 1/2 lub 5 litrów i lekko nasmaruj odpowiednie naczynie do pieczenia.
Wlać letnią mieszaninę mleka do dużej miski. Drożdże rozpuścić w mleku.
Mieszaj mąkę uniwersalną i mąkę pełnoziarnistą w 1 filiżance na raz. Dobrze ubijaj, aż ciasto się połączy.
Ciasto włożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Umieścić naczynie w powolnej kuchence, przykryć i gotować na wysokim poziomie przez 2 do 3 godzin lub do momentu, gdy bochenek postukany w spód będzie wydawał głuchy dźwięk.
Przed podaniem ułożyć na kratce do ostygnięcia.