Chleb Pszenno-Jagodowy
Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 197 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka mąki amarantowej, miód, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pełnoziarnisty Potrójny Chleb Bananowy, na pełnoziarnisty letni chleb jagodowy z polewą cytrynową, oraz Cytrynowy, Jogurtowy, Jagodowy I Imbirowy Chleb Pełnoziarnisty.
Instrukcje
Połączyć wodę i jagody pszenicy w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub do miękkości.
Odcedzić pszenicę w durszlaku nad miską, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania; odstawić jagody pszenicy.
Niech reserved gotowania cieczy stać do ciepłego (100 do 110). Drożdże wymieszać z płynem do gotowania.
Mleko, miód i sól Połącz w małym, ciężkim rondlu, mieszając trzepaczką do rozpuszczenia miodu i soli.
Podgrzać mieszaninę mleka na średnim ogniu do ogrzania (100 do 110).
Dodać mieszaninę mleka do mieszaniny drożdży, mieszając trzepaczką; odstawić 5 minut.
Lekko łyżka 3 szklanki mąki chlebowej, mąki pełnoziarnistej i mąki amarantowej do suchych miarek; wyrównać nożem. Wymieszać 2 1/2 szklanki mąki chlebowej, mąki pełnoziarnistej i mąki amarantowej do mieszaniny drożdży.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj do 1/2 szklanki mąki chlebowej, po 1 łyżce stołowej, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Dwie patelnie bochenkowe o wymiarach 9 x 5 cali posmarować sprayem do gotowania; każdą z nich posypać 1 łyżką mąki chlebowej.
Podziel ciasto na pół. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), wyrabiaj połowę jagód pszennych na ciasto; umieść ciasto na przygotowanej patelni.
Ciasto posypać 1 łyżką otrębów pszennych. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem, jagodami pszennymi i otrębami pszennymi. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Piec w 375 przez 45 minut lub do złotego koloru. Schłodzić bochenki w patelniach 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.