Chleb precelkowy
Przepis na chleb precelkowy można przygotować w około 1 godzinę i 49 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 10 porcji, każda o zawartości 198 kalorii , 6 g białka i 4 g tłuszczu . Za 18 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób bardzo polubiło ten chleb. Mieszanka mleka, masła, brązowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 2277 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on sponsorowany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 46% . Ta ocena jest solidna. Batony precelkowe z karmelem i czekoladą , sałatka precelkowa z truskawkami i paluszki precelkowe pokryte Xocolate są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzewaj mleko z masłem, aż będzie ciepłe (38-43°C). Masło nie rozpuści się całkowicie.
Wymieszaj z nierozpuszczonymi drożdżami i brązowym cukrem w dużej misce miksera. Dodaj sól i 2 szklanki mąki, ubijaj przez 3 minuty. Stopniowo dodawaj pozostałą mąkę, aż powstanie miękkie ciasto. Zagniataj na posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 do 10 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę lub do momentu, aż podwoi swoją objętość.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
Połącz wrzący roztwór i doprowadź do wrzenia. Uderz ciasto i podziel na 2 równe części. Uformuj z każdej z nich zwartą, gładką kulę. Gotuj każdy bochenek w roztworze przez 2 minuty, obracając go po 1 minucie.
Wyjmij bochenki z garnka za pomocą łyżki cedzakowej i połóż na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Posmaruj roztrzepanym jajkiem i natnij wierzch na krzyż.
Piecz przez 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 350 stopni F i piecz przez kolejne 10–12 minut, aż bochenki będą równomiernie zrumienione.
Wyjąć z patelni i ostudzić na kratce.