Chleb Owsiany I
Chleb owsiany I jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 1413 kalorii, 39g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Mieszanka aktywnych drożdży, melasy, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako niedrogi poranny posiłek. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Płatki owsiane Pekan chleb bananowy na Ogólnopolski Dzień płatków owsianych, Chleb Owsiany (Maszyna Do Chleba/Wypiekacz Do Chleba), oraz Maszyna Do Chleba Płatki Owsiane-Chleb Słonecznikowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz owies, melasę, olej, sól i wrzącą wodę.
Ostudzić do około 105 stopni F.
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie i odstawić na 5 minut lub aż kremowy. Drożdże wymieszać z mieszaniną owsa i dobrze wymieszać.
Dodać mąkę pełnoziarnistą, 2 szklanki mąki chlebowej i jajka.
Wymieszać, aż dobrze połączone.
Wymieszaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto. Ciasto przekładamy do blatu z mąką i zagniatamy przez około 10 minut.
Umieść ciasto w dobrze nasmarowanej misce i przykryj nasmarowaną folią.
Ciasto odstawić na noc do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj 3 zwykłe Patelnie bochenkowe i 4 mini Patelnie bochenkowe.
Ciasto przełożyć na obsypaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 kawałki. Uformuj ciasto na bochenki i umieść je w patelniach, szew w dół.
Odstawić do podwojenia, około 90 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bochenki będą złocisto-brązowe i wydrążone po naciśnięciu, około 30 minut.