Chleb Orzechowy Daktylowy
Date Nut Bread może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 12g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka sody oczyszczonej, skrócenie, jajka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Listwy mocujące daty i nakrętki, Chleb figowo-daktylowy, oraz Chleb Orzechowy Daktylowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj 8 4 3-calową patelnię bochenkową.
Umieść daty, orzechy włoskie, soda oczyszczona, sól i skrócenie w misce.
Zalać wrzącą wodą i wymieszać.
Pozostawić mieszaninę na 15 minut.
Za pomocą widelca, ubić jajka i cukier razem w misce.
Dodać mąkę i wymieszać (będzie zbyt sztywna, aby dobrze wymieszać).
Dodać mieszaninę daktylową i energicznie wymieszać, aż ciasto będzie dobrze wymieszane. Łyżką do patelni bochenka i piec przez około 1 godzinę, lub aż Słomka wyjdzie czysta po włożeniu do środka.
Wyjąć i ostudzić na stojaku.
Chleb z orzechów figowych: Zastąp 1 szklankę posiekanych fig na daktyle. Postępuj zgodnie z zaleceniami powyżej.
Chleb śliwkowy: Pomiń daktyle i orzechy włoskie. Zastąp 1 szklanki pestek, posiekanych śliwek. Postępuj zgodnie z zaleceniami powyżej.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;