Chleb orzechowo-owocowy
Chleb orzechowo-owocowy to wegetariański przepis laktoovo na 5 porcji. Za 96 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 544 kalorie . Sprawdza się jako bardzo niedrogi dodatek. Ten przepis jest lubiany przez 30 smakoszy i kucharzy. Jest on prezentowany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką rodzynki, sól, orzechy włoskie i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złym wynikiem (ale nadal możliwym do poprawienia). Chleb owocowo-orzechowy , Kruche ciasto z owocami i orzechami oraz Kuskus owocowo-orzechowy na śniadanie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Dokładnie natłuść formę do pieczenia chleba o wymiarach 8 x 5 cali. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
W małej misce dobrze ubij jajko.
Dodaj mleko i roztopione masło lub tłuszcz.
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól do miski.
Dodaj cukier, orzechy, rodzynki i skórkę pomarańczową; dobrze wymieszaj. Wmieszaj masę jajeczną do mieszanki owoców i orzechów, aż mąka będzie lekko wilgotna. Przełóż ciasto do natłuszczonej keksówki i odstaw na 20 minut.
Umieść patelnię w środkowej części piekarnika.
Piecz przez 55 do 60 minut. Wyłóż chleb na kratkę i pozostaw do ostygnięcia na kilka godzin przed pokrojeniem.