Chleb Miodowo-Pszenny I

Chleb Miodowo-Pszenny I
Chleb miodowo-pszenny i jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka cukru, drożdże szybkiego wzrostu, Woda, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Chleb Pszenny Miodowy, oraz Miód Owsiany Chleb Pełnoziarnisty.

Instrukcje

1
Drożdże i cukier rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
2
Połączyć mleko, 1/4 szklanki wody, skrócenie, miód, sól i mąka pszenna w robocie kuchennym lub misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
SkracanieSkracanie
MiódMiód
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wymieszać w mieszaninie drożdży i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
4
Dodać mąkę chlebową i proces, aż ciasto uformuje kulkę. Wyrobić ciasto przetwarzając dodatkowe 80 sekund w robocie kuchennym lub wymieszać i ugniatać ręcznie 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Umieść ciasto w misce z masłem i obróć do płaszcza. Przykryj miskę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Niech ciasto rosnąć przez 45 minut, lub aż prawie dwukrotnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Dziurkujemy i dzielimy ciasto na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
8
Rozwałkuj każdą połowę i wybij bąbelki. Formować na bochenki i umieścić w maślanych 9x5 calowych patelniach do chleba. Wierzch ciasta posmarować masłem i przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ChlebChleb
CiastoCiasto
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Niech wzrosną w ciepłym obszarze, aż do podwojenia; drugi wzrost powinien trwać około 30 minut.
10
Umieść małą patelnię z wodą na dolnej półce piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Piec przez 25 do 35 minut, lub do góry są ciemnobrązowe. Skórki masła na ciepło. Pokroić, gdy ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn