Chleb jagodowy pomarańczowy może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mąkę, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chleb Jagodowy Pomarańczowy, Chlebek Jagodowy Pomarańczowy, oraz Chleb Jagodowo-Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj dno jednej patelni bochenkowej o wymiarach 5x9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
W dużej misce połączyć mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sól, masło, jajko, skórka pomarańczowa, mleko i sok pomarańczowy. Beat z niską prędkością tylko do zwilżenia. Następnie beat ze średnią prędkością przez 2 minuty. Złóż jagody i rozłóż na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Sok Pomarańczowy
Borówki Amerykańskie
Brązowy Cukier
Skórka Pomarańczowa
Masło
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
Patelnia
3
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 60 do 70 minut lub aż wykałaczka wbita w środek bochenka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut, a następnie odwrócić na stojaku z drutu, aby całkowicie ostygnąć przed podaniem.